Traineri

Nae Șovăială – Director Of Trainings

Nae este o persoană deschisă căruia nivelul ridicat de energie și viziunea analitică asupra vieții combinată cu stilul său de training efervescent îi conferă acea prezență carismatică esențială oricărui trainer. Și-a început cariera competițională cu 7 ani în urmă și de atunci a fost implicat activ în promovarea dezbaterilor academice. La 18 ani a câștigat campionatul European de Dezbateri și a obținut premiul pentru cel mai bun vorbitor European. Mai apoi, la 21 de ani, după două participări la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, a devenit cel mai tânăr antrenor al lotului național de dezbateri al României. Nae iși continuă și acum cariera de training susținând în continuare traininguri și team-buildinguri pentru diverse organizaţii.

Șerban Pitic – Director of Academy

Șerban și-a început cariera în dezbateri și public speaking încă de pe băncile liceului, când a participat la numeroase competiții naționale și internaționale , inclusiv Campionatul Mondial de Debate. Printre rezultatele sale se numără chiar titlurile de vice-campion internațional în dezbateri și vice-campion national la public speaking, ambele obținute în 2007, precum și prezența în finala campionatului mondial de dezbateri pentru studenți din 2013. Din 2007, Șerban se ocupă de training în domeniul dezbaterilor, comunicării și persuasiunii, livrând peste 100 de traininguri și workshop-uri către elevi, studenți și profesori, pe teme legate de public speaking, gândire critică, economie și training of trainers. Serban este antrenorul lotului național de dezbateri al României șî campion ESL la Oxford IV.

David Moscovici

David deține un masterat în drept european și este vice-campion mondial EFL de la WUDC Cork 2009, dublu finalist la Belgrade Open, finalist la Bucharest Cup 2013 și Bulgaria Open 2014, campion Bucharest Cup 2012, parte a staff-ului de direcțiune de turneu a multiple turnee naționale și de două ori antrenor la Worlds Schools Debating Academy. A fost de mai multe ori membru al echipei naționale pentru campionatul mondial cât și antrenor al acesteia. David este acum trainer de debate și public speaking pentru ARDOR

Simona Olteanu

Simona lucrează în sistemul și bancar și face parte din mișcarea de debate de 12 ani, în calitate de debater, trainer și arbitru. Cu o vasta experiență în arbitraj Simona a fost breaking judge la numeroase competiții naționale si internationale printre care Prague Debate Spring, Bratislava Schools Debating Competition, Forumul Național de Dezbateri Academice, ARGO Open, Fiat! Debate WS Tournament. Ca alte puncte notabile în cariera sa in debate se numără selecția pentru echipa națională a României la campionatul mondial de WSDC, locul 3 la europenele de WSDC, finalist si 2nd speaker la Fiat! Debate.

Stefan Ionescu

Ştefan are mai mult de 10 ani de experienţă în dezbateri ca trainer, arbitru sau concurent – este fost campion national la individual, castigator al turneului “Heart of Europe” din Cehia si fost antrenor al echipei nationale la forumul IDEA din 2007. Ştefan a terminat Facultatea de Drept şi Colegiul Juridic Franco-Român în Bucureşti, iar în 2011 a absolvit un master în drept bancar şi financiar în Franţa, la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. In prezent este avocat de finante si, pe 23-24 aprilie, trainer la ARGO Academy

Andrei Marinescu

Președinte ARDOR Muntenia în perioada 2012-2013, CA la numeroase competiții naționale precum Central Open 2013, PTA X, CDX 2015 și Dezbatem România 2014, Andrei s-a alăturat dezbaterilor în 2008 și de atunci lucrează la promovarea lor atât în calitate de instructor de club, organizator de competiții, cât și ca arbitru și jucător. În finale de competiții mai adesea decidea câștigătorii decât să se numere printre ei. Deși finalele Forumului Național din 2008, Open-ului Facultății de Drept 2015 sau Sabanci University International Debating Championship 2015 au fost faine, organizarea Forumului Național de Dezbateri Academice 2013 este amintirea cea mai plăcută din dezbateri. Desi de 6 ani, cand nu era la debate, isi tot petrecea timpul prin spitale ca student, acum si-l petrece ca medic.

Catalin Radu Barbu

Catalin este licentiat in drept, dar mult mai important, este implicat in miscarea dezbaterilor academice de peste 8 ani, avand o experienta in training si arbitraj de mai mult de 5 ani. Pe parcursul carierei sale, Catalin a obtinut numeroase rezultate ca debater atat in formatul World Schools, dar si in British Parliamentary (intre cele mai notabile, dubla selectie in echipa Romaniei pentru WSDC, castigator Bucharest Cup, finalist Turneul Campionilor si Fiat! Debate), in acelasi timp arbitrand la un numar de competitii nationale si internationale din postura de breaking judge (BSDC, ARGO Open, etc.).

Laura Drăgoi

Este studentă în anul trei la Academia de Relații Economice Internaționale București. Este debater de peste șase ani și trainer și arbitru ARGO de peste 2 ani. Ca debater, a fost de două ori membră a echipei naționale pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice pentru elevi de liceu, campioană ARGO Open și finalistă la Turneul Campionilor în Dezbateri. În 2014 Laura a devenit campiona Bucharest Cup și a ajuns în finalele turneelor internaționale Bulgaria Open și Oxford IV.

Alina Bucșa

Alina studiază Relații Economice Internaționale la ASE și s-a alăturat mișcării de dezbateri acum 6 ani. În calitate de debater, a câștigat Racoviță Open 2013 și a jucat în finalele Central Open 2011, Openul Facultății de Drept 2015, Turneul Campionilor 2015. Pasiunea ei pentru debate nu se oprește doar la a juca, Alina fiind antrenor de debate în clubul Central și asistent proiecte la ARDOR.

Andrei Olaru

Andrei Olaru (Dexter) este trainer de debate, jurnalist, antreprenor și în timpul liber și student în anul III la ASE în cadrul facultății de Relații Economice Internaționale. Andrei a intrat în contact cu lumea dezbaterilor în liceu, unde a reprezentat România trei ani la rând la Campionatul Mondial de Dezbateri (WSDC 2011-2013), a caștigat trei turnee internaționale și multe naționale printre care și Campionatul Național din 2013 (FNDA 2013). Ca student a dezbatut în rundele eliminatorii la peste 10 competiții, ajungând finalist ESL Oxford IV 2014 și câștigător al FIAT 2.0 2015.

Theodor Moise

Theodor este în anul 3 în cadrul Academiei de Studii Economice București. Trainer ARGO al grupei de seniors și arbitru la numeroase turnee naționale, Theodor este unul dintre cei mai dedicați membrii ai miscării de debate din România. Având o experiență de arbitraj de 3 ani, acesta a arbitrat în finala Cantemir Debate Extravaganza 2015, Ljutomer Debate Schools Championship 2014 și Câmpina Impromptuu Open 2015.

Mihai Oprea

Mihai este student la Drept, implicat in dezbateri de peste 5 ani. In liceu a fost semi-finalist si finalist la competitii precum ARGO Open, Saint George City of Debate, Bratislava Schools Debating Championship, Forumul National de Dezbateri Academice, cu numeroase premii de Top 10 Speaker, inclusive Best Speaker la ARGO Open. De curand isi incearca norocul si la competitiile pentru studenti, ajungand in semi-finalele BBU Open, Fiat! Debate 2.0, in finala Turneului Campionilor si castigand Mystery BP.

Teodora Simion

Teodora Simion este studenta la cursul de licenta in Studii de Securitate al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti. Semifinalista PTA 2011, ea este trainer fondator al Cantemir Debate Club si este pasionata de organizzarea de concursuri si administrarea resurselor umane.

Leonardo Mărincean

Leonardo-Mihai este de ceva vreme student la drept, speră să termine în 2018 dar momentan nu există motive de suspans. Supărat fiind pe modul în care este percepută imaginea ”tânărului” în societate a fondat The Da Vinci System ca să schimbe asta și își petrece în mare parte timpul formând coordonatori de proiecte și antrenând membrii clubului de debate. Pe parcurs se mai formează și el pe unde apucă, când o conferință, când un modul pedagogic, când o carte pe vreun subiect interesant sau o tabără cu participanți sociabili.

Cosmin Tenie

Cosmin este in al patrulea an de dezbateri la nivel de liceu, si a participat la aproape 30 de turnee nationale si internationale. A castigat Iasi Open 2016 si Saint George 2016, si a ajung in semifinale la ESDC 2015 si in sferturi la Prague Debate Spring 2015. Pe langa practicarea debate-ului, el a fost instructor de club si in prezent este ocazional arbitru si trainer. Se afla la al treilea mandat in echipa executiva a ARDOR Muntenia, unde se ocupa de diverse proiecte. La momentul acesta el este Junior Trainer al clubului Cantemir si Project Manager pentru Muntenia Monthly Open in cadrul ARDOR Muntenia.