Traineri

O parte foarte importantă a academie e reprezentată de facilitatorii educaționali. Vă promitem că cei mai buni traineri din România vă vor oferi multe răspunsuri la întrebările pe care le aveți despre dezbateri și vă vor stârni curiozitate să puneți și mai multe.

Aceștia sunt o parte din trainerii noștri🎅:


Șerban Pitic

Șerban face debate de peste 13 ani, este în prezent antrenor al echipei naționale de liceeni a României din 2014 până în prezent, președinte al ARGO, debater și arbitru internațional de dezbateri.

Câteva dintre rezultatele notabile, ca debater: Finalist Mondial EFL 2013, Berlin, Campion Oxford IV 2014, Sfert Finalist Campionatul European 2014, Zagreb, Campion Open-ul Facultății de Drept 2014, Cluj și dublu Campion al Turneului Campionilor, în 2013 și 2015.

Șerban a fost arbitru finalist la multiple turnee de dezbateri naționale și interațion ale și Chief Adjudicator la multiple turnee naționale și internaționale și al Formului Național de Dezbateri în 2011, 2013 și 2014.

E renumit pentru privirea foarte încurajatoare când arbitrează ;)


Andrei Olaru

Andrei este student în anul II la SNSPA și studiază Securitate și Diplomație. El a intrat în contact cu lumea dezbaterilor în liceu, unde a reprezentat România trei ani la rând la Campionatul Mondial de Dezbateri (WSDC 2011-2013), a caștigat trei turnee internaționale și Campionatul Național din 2013 (FNDA 2013). Ca student a dezbatut în rundele eliminatorii la peste 7 competitii printre care și finalele Oxford IV 2014 și Sofia Open 2015, și a câștigat turneul FIAT 2.0.

În ciuda faptului că a dezbătut la peste 50 de competiții, că a arbitrat mai mult de 30, îi face plăcere să revină (a 3a oară) la ARGO Academy.


Ștefi Ionescu

A jucat, antrenat, arbitrat și ținut training-uri la multe multe evenimente începând din anul 2002 (nu, nu 2012 cu typo, ci 2002) – so Stefi’s been around.

A câștigat premii de genul locuri 1 la naționala de studenți (pe vremuri erau naționale de studenți) sau la Bucharest Cup, sau la Heart of Europe in Cehia. În ultimii ani a tot pierdut finale și semi-finale la LSE Open, SOAS IV, Leiden Open.

A antrenat echipa națională la un campionat mondial în Cehia mai demult.

În ultimii ani a fost CA la multe turnee (Turneul Campionilor, Bucharest Cup, Central Open, Fiat! Debate), a ținut tot felul de traininguri (de dezbateri și nu numai).

Coboară zilnic din metrou la Aurel Vlaicu în drum spre biroul NNDKP unde lucrează ca avocat în domeniul financiar-bancar, și se bucură enorm că poate participa și în acest an la ARGO Academy.


Radu Pericol Țigănaș

Radu face dezbateri de peste 10 ani, a fost în echipe de CA la peste 10 competiții, a jucat în peste 10 finale și a intervievat sute de tineri de-a lungul anilor, în vederea participarii lor la dezbateri academice. Printre altele, a organizat 3 ediții de Central Open, coordonator de club de circa 6-7 ani și a jucat cot la cot cu debateri de top din țară cât și din afară.

Probabil a acumulat destulă experiență și cunoștințe încât să aibă ce povestii unor tineri debateri aspiranți. De asemenea, crede că ‘meseria’ se fură de la ‘maeștri’, în egală măsură pe cât se învață.

“Renumit” pentru privirea sa neutra atunci când arbitrează.


Mihai Oprea

Mihai Oprea este student la Drept și activează pe scena de debate de peste 6 ani. Multiplu semifinalist și finalist național și internațional, este în prezent trainer de debate la ARGO. La nivel studențesc, a reusit să câștige Bucharest Cup la categoria juniori, Mystery BP Open și să ajungă in semifinala Campionatului Internațional BBU Open.

Legenda spune că este mereu contactat de Colgate pentru a își expune zâmbetul măreț.


Cosmin Cristea

Cosmin este student la Universitatea din Sheffield, unde a ajuns și datorită dezbaterilor. Participă de aproximativ 3 ani la competiții din țară și din străinătate. Cosmin a intrat de 3 ori în finala Open-ului Facultății de Drept de la Cluj, obținând titlul de campion în 2015. De asemenea, Cosmin este finalist al Kings College IV. În ultimii ani a fost organizator al mai multor ediții Cantemir Debate Extravaganza și MMO în cadrul ARDOR Muntenia! A fost, de asemenea, Chief Adjudicator la 5 competiții din România. Ne bucurăm ca va fi cu noi la Sinaia!


Andrei Mălăieși-Popescu

Adrian “Mălă” Mălăieș-Popescu se număra printre cei mai experimentați organizatori de evenimente din debate-ul românesc. Mălă știe ce înseamnă să bugetezi, să coordonezi și să arbitrezi, toate la aceeași competiție. De mai bine de 7 ani îi învață și pe alții ce presupune – pe bune – munca într-un ONG, inovând împreună cu echipa ARDOR Muntenia cele mai bune soluții pentru propagarea dezbaterilor academice. Cu o experiență lungă și variată ca trainer (subiectul preferat fiind stilul), ex corporatist dar și fost coordonator de fundraising la multiple organizații, Mălă cu siguranță vă poate învăța o groază de lucruri. Vă așteptăm la ARGO Academy să vă facem cunoștință!