De ce noi?

Istoric

Asociația Română pentru Gândire și Oratorie s-a format inițial ca un singur club de dezbateri, în Colegiul Mihai Viteazu Ploiești (club fondat în 1994, de doamna profesor Simona Mazilu), apoi deschizând cluburi în județul Prahova și Dâmbovița.

Dar activitatea asociației nu se reduce numai la cluburi de dezbateri, organizând totodată niște evenimente relevante la nivel local (Cupa Liceelor – eveniment organizat în colaborare cu Asociația de Educație Socială; ARGO Premiership), național (PTA – cel mai mare și mai longeviv turneu de dezbateri pentru începători; ARGO Masters – eveniment dedicat alumni ai dezbaterilor în formatul world-schools, ARGO Academy – singura tabără de dezbateri din România) și chiar internațional (ARGO Open – singurul turneu de dezbateri pentru elevi din România).

Misiune

Misiunea ARGO este răspândirea educației non-formale deliberative ca metodă de lucru cu elevii, studenții și profesorii. Noi încercăm constant în activitatea noastră să implicăm un număr cât mai mare de tineri din România în sportul dezbaterilor academice. Datorită impactului pozitiv al educației non-formale asupra elevilor, aceștia învață să combine mai ușor informațiile din diverse domenii, învață să treacă orice informație nouă prin filtrul gândirii critice și să facă loc rațiunii în căutarea adevărului. Astfel se construiește, de fapt, adevarăta societate democratică.


Valori

Valorile conform cărora ARGO își desfășoară toate activitațile și pe care le promovăm în spiritul implicării tinerilor în identificarea și soluționarea problemelor sociale și economice, sunt:

  • etica
  • toleranța
  • respectul
  • spiritul critic
  • lucrul în echipă


Asociația Română pentru Gândire și Oratorie a format prin această tabără în cele 2 ediții precedente (2015 și 2016):

1. Oameni care au performat în dezbateri. Participanții noștri au ajuns ulterior în etapele eliminatorii ale multor competiții naționale și internaționale și chiar au făcut parte din lotul echipei naționale de dezbateri;

2. Oameni care s-au atașat de comunitatea de dezbateri. Fiindcă nu doar învățăm în această academie, putem spune cu mândrie că mulți dintre cei care au luat parte la evenimentul nostru au sudat legături strașnice cu ceilalți debateri, din România cât și din Rep. Moldova.
Asta a dus la o dorință mai mare de a participa la viitoare evenimente de dezbateri, atât din postura de debateri, voluntari cât și cea de organizatori.